Rode paprikasoep
Porties
6personen
Porties
6personen
Ingrediƫnten
  • 3 rode uiengrof gesneden
  • 2teentjes look
  • 5 grote rode paprika’sgrof gesneden
  • 1 preiin halve ringen gesneden
  • 1 rood pepertje, zonder zaadlijstin stukjes
  • 2takken selderin boogjes
  • 2 eitjeshard gekookt
  • 1hand verse basilicumin reepjes gesneden
  • 100ml room of alproplus een beetje extra, afwerking
  • olijfolie
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • pezo
Instructies
  1. Stoof de ui met de look glazig in wat olijfolie.
  2. Voeg de rest van de groenten toe en laat even mee stoven.
  3. Giet er 1 l water bij, samen met de kippenbouillonblokjes en laat 20 minuten zachtjes koken.
  4. Mix en zeef de soep. Breng op smaak met de room en pezo.
  5. Maak de eitjes fijn.
  6. Schep de soep in borden en werk af met de mimosa van ei, de basilicum en enkele druppels room.