Romig basilicumsoepje
Porties
8hapjes
Porties
8hapjes
Ingrediƫnten
  • boter
  • 3 lente-uitjesin ringetjes
  • 25g rijst
  • 500ml water
  • 1 kippenbouillonblokjes
  • 25g basilicumongeveer 2 plantjes
  • beetje citroensap
  • 100ml alpro room
  • 4 kwarteleitjes3 minuutjes gekookt
Instructies
  1. Stoof de lente-uitjes aan in wat boter.
  2. Voeg de rijst toe en laat eventjes mee aanstoven.
  3. Bevochtig met de kippenbouillon, water plus bouillonblokje. Laat dit 20 minuten op een zacht vuurtje garen. Mix de soep met de staafmixer.
  4. Snij ondertussen de basilicum fijn, hou een beetje apart voor de afwerking. Mix de basilicum met de room tot een gladde saus en kruid met pezo en een beetje citroensap.
  5. Warm de soep nog eens goed door en neem van het vuur, roer er de basilicumroom onder en mix nog eens door met de staafmixer. Proef en kruid bij indien nodig. Is de soep te dik dan voeg je een beetje water toe. Denk eraan, nu mag de soep niet meer koken of de mooie groene kleur is weg!
  6. Werk je amuse kopjes af met wat fijngesneden basilicum en een vierde van een kwarteleitjes. Hier heb ik de soep in bisschopsmutsen geserveerd, dan heb je 500 ml soep nodig voor twee personen en 1 eitje per persoon.
Notities

Door de kwarteleitjes is dit een mooie amuse voor Pasen!

De soep is vrij vullend, vandaar dat ik het eerder als amuse aanraad.

De mooie groene kleur doet ons direct aan de lente denken!