Romige wortelsoep
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 2 uiengrof gesneden
  • 8 wortelsin blokjes
  • 1 preiin ringetjes
  • 1teentje lookfijn gesneden
  • 1l kippenbouillon1 l water plus een blokje
  • 1koffielepel gele curry pastafair trade albert heijn
  • 1handje verse koriander
  • 1klontje boter
  • 3takjes verse tijm
  • 1 laurierblad
Instructies
  1. Laat de boter smelten in een kookpot en stoof de ui glazig.
  2. Voeg de wortels, prei en de look toe. Laat eventjes meestoven.
  3. Bevochtig met de bouillon.
  4. Bind de tijm en laurier op met keukentouw en voeg toe aan de soep.
  5. Laat 30 minuten zachtjes koken, verwijder het kruidentuiltje en mix de soep.
  6. Voeg er de room en de currypasta aan toe. Kruid indien nodig bij met pezo.
  7. Doe de soep in diepe borden en werk af met verse koriander.
Notities

Licht pikant verwarmend herfstsoepje.

Vergeet niet het kruidentuiltje te verwijderen voor het mixen.