Romige wortelsoep
Porties
4
personen
Porties
4
personen
Ingrediƫnten
2
uien
grof gesneden
8
wortels
in blokjes
1
prei
in ringetjes
1
teentje
look
fijn gesneden
1
l
kippenbouillon
1 l water plus een blokje
1
koffielepel
gele curry pasta
fair trade albert heijn
1
handje
verse koriander
1
klontje
boter
3
takjes
verse tijm
1
laurierblad
Instructies
Laat de boter smelten in een kookpot en stoof de ui glazig.
Voeg de wortels, prei en de look toe. Laat eventjes meestoven.
Bevochtig met de bouillon.
Bind de tijm en laurier op met keukentouw en voeg toe aan de soep.
Laat 30 minuten zachtjes koken, verwijder het kruidentuiltje en mix de soep.
Voeg er de room en de currypasta aan toe. Kruid indien nodig bij met pezo.
Doe de soep in diepe borden en werk af met verse koriander.
Notities
Licht pikant verwarmend herfstsoepje.
Vergeet niet het kruidentuiltje te verwijderen voor het mixen.