Roodbaars met venkel, paprika en parelcouscous
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 2 roodbaarsfilets
  • 1/2 venkelin fijne reepjes gesneden
  • 1 rode papikageschild en in reepjes gesneden
  • 1 gele paprikageschild en in reepjes gesneden
  • 1 tomaatontveld, ontpit en in reepjes gesneden
  • 1klein teentje lookgeperst
  • olijfolie
  • pezo
  • 1geut pastis
  • 50ml visbouillon
  • 150g parelcouscous
  • 1 sjalotfijn gesnipperd
  • 3takjes dillefijn gehakt
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 210 graden.
  2. Stoof de venkel aan in olijfolie, in een kookpot met dikke bodem die ook in de oven kan. Voeg de paprika toe en stoof kort mee aan.
  3. Kruid met pezo en het teentje look.
  4. Blus met de pastis en de visbouillon.
  5. Kruid de roodbaars met pezo en leg hem boven op de groentjes. Zet het deksel op de pot en schuif 10 minuten in de oven. Haal uit en doe er de tomaatjes bij en sluit het deksel nog eventjes, zo warmen de tomaatjes op.
  6. Kook ondertussen de parelcouscous zoals aangegeven staat op de verpakking.
  7. Stoof een sjalotje aan in een pan en voeg er de gare couscous aan toe, bak even mee aan. Roer er als laatste de dille door.
  8. Schep wat couscous in een diep bord daarop de groentjes met daarop de roodbaars, werk af met een plukje dille op groen van de venkel.