Roomsoesjes
Ingrediƫnten
  • 200g melk
  • 200g water
  • 200g boter
  • 4g fleur de sel
  • 8g suiker
  • 400g eitjes
  • 220g patisseriebloem
  • 500ml room 40 procent!!!!!
  • poedersuiker
  • 300g chocolade puur of melknaar smaak
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de melk en het water in een steelpannetje. Voeg het zout en de boter toe en breng tot net onder het kookpunt. Doe er de suiker bij en laat deze oplossen in de warme melk.
  3. Voeg er nu in 1 keer de bloem aan toe en roer los met een houten lepel, het vocht moet wat verdampen. Dit duurt een minuutje of twee.
  4. Haal het steelpannetje van het vuur en blijf even doorroeren zodat de massa een beetje afkoelt.
  5. Roer er nu 1 voor 1 de eitjes onder tot je een mooi glad deeg verkrijgt.
  6. Doe het deeg in een spuitzak.
  7. Leg een bakmatje op een bakplaat en spuit mooie kleine rondjes op de plaat. Bak ze mooi bruin in 15 minuten.
  8. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
  9. Klop de slagroom stijf met een beetje poedersuiker. Doe de room in een spuitzak, zonder spuitmond. Maak met de punt van een mes een kleine opening onder in het soesjes en vul de soesjes met de room. Je voelt het als ze vol zijn.
  10. Breek de chocolade in stukjes en laat smelten au bain marie. Dop de soesjes in de chocolade en laat opstijven in de koelkast.
  11. Stapel de soesjes mooi op een bord.
Notities

Je kan de soesjes ook met 3 soorten chocolade afwerken en decoreren met wat nootjes enz…

Ook mooi om er wat fruit tussen te leggen, laat je fantasie werken!