Salade met gegrilde makreel
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 4stukjes verse makreel
  • 10 radijsjes
  • 1/2 zoete paprika
  • 2 lente-uitjes
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 avocado
  • 1/2 citroen
  • 1hand edamameboontjesdiepvries
  • 1geut natuur azijn
  • pezo
  • koolzaadolie
  • 4grote vastkokende aardappelen
  • geroosterde sesamolie
  • 1geut sojasaus
  • 1/2 citroenhet sap
Instructies
  1. Schil de aardappelen en snij in mooie blokjes. Spoel ze en kook ze beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitdampen.
  2. Marineer de makreel: Giet in een ovenschaal een bodempje sojasaus, een beetje geroosterde sesamolie en het sap van een halve citroen. Kruid de vis aan de niet velkant met zout en leg hem met de niet velkant in de marinade. De vis moet niet lang marineren, maximaal een 15 minuten.
  3. Ontdooi de boontjes: zet ze in een kommetje in de microgolfoven voor 1 minuut. Haal ze eruit en laat eventjes afkoelen. Dop nu de boontjes.
  4. Was de radijsjes en snij ze in flinterdunne plakjes. Besprenkel met wat azijn en een beetje zout.
  5. Schil de komkommer en haal de zaadlijst eruit, snij in mooie stukjes en besprenkel eveneens met wat azijn en een snuifje zout.
  6. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.
  7. Halveer de avocado en snij ze in stukken, besprenkel met wat citroensap.
  8. Doe wat koolzaadolie in een antikleefpan en bak er de aardappelblokje mooi in krokant.
  9. Doe in een andere pan wat boter en bak hierin de vis zeer kort maar krachtig aan.
  10. Dresseer nu alles op een bord: de groentjes, de aardappelblokjes en de vis. Lekker met een pittig sausje.
Notities

Makreel is op zijn best van juli tot februari.