Salade met gegrilde perzik en gemarineerde kippen spiesjes
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
  • 350g kippenhaasje
  • 2eetlepels sushiazijn
  • 1eetlepel honing
  • 1koffielepel vijfkruidenmengeling
  • 1koffielepel gembersiroop
  • 1koffielepel piment d’espelette
  • 5eetlepels olijfolie
  • 2eetlepels ketjapmanis
  • pezo
  • 2 perzikken
  • 100g blauwe bessen
  • 1 rode bietvoorgekookt
  • 2handjes veldsla
  • 1handje pecannoten
Instructies
  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade en giet over de kip, meng goed en dek af. Zet minstens een uur in de frigo, liefst langer.
  2. Snij de perzikken in partjes en grill ze in een droge pan, tot ze lichtjes zijn gekleurd.
  3. Spoel de sla en doe in een mooie schaal.
  4. Snij de rode biet in lucifers en leg over de sla, ook de perzikken, de besjes en de noten. Werk af met wat olijfolie en wat pezo.
  5. Rijg de kippenhaasjes aan een ijzeren saté prikker en grill ze op de BBQ.
  6. Serveer de satés met de fruitige salade.
Notities

De kip is extra mals door de marinade.

Ook deze fruitige salade is een aanrader tijdens het BBQ seizoen!

 

salade van gegrilde perzik rode biet en noten