Salade met gerookte makreel en rivierkreeftjes
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 2handjes jonge sla
  • 1handje jonge spinazieblaadjes
  • enkele bloemkoolroosjesgestoomd en afgekoeld
  • 1handje sperzie boontjesgekookt en afgekoeld
  • 2 aardappelengekookt en afgekoeld en in blokjes
  • 1takje selderin boogjes
  • 2 tomatenontpit en in blokjes
  • 5 kerstomaatjesgehalveerd
  • 1 sjalotjefijn gesnipperd
  • 1/2 oranje puntpaprikain sliertjes
  • 1el mayonaise
  • 1el Griekse yoghurt
  • citroensap
  • bieslookfijn gesneden
  • 1 grote augurkin blokjes
  • peterseliefijn gehakt
  • 100g rivier kreeftjes
  • 180g gerookte makreel
  • olijfolie
  • pezouit de molen
  • 1el cocktailsaus
Instructies
  1. Doe de sla en de spinazie op een groot bord.
  2. Leg daarop de boontjes, paprika, selder, kerstomaatjes en de bloemkool roosjes.
  3. Maak het sausje voor de aardappelen: Meng de mayo en de griekse yoghurt onder elkaar en voeg hier wat citroensap, 1/2 sjalotje, augurk, bieslook en peterselie aan toe. Kruid af met pezo en meng onder de aardappelblokjes.
  4. Leg ook wat aardappelsalade op de sla.
  5. Leg onderaan het bord de makreel met wat sjalot.
  6. Naast de makreel de tomatenblokjes met daarop de rivierkreeftjes en wat cocktailsaus.
  7. Werk af met enkele blaadjes selder.
Notities

Deze salade kan je maken met de restjes uit de frigo.