Salade met gerookte zalm, warm gerookte zalm en garnaaltjes
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 4blaadjes icebergsla
  • 250g witte aspergesgeschild, hard stuk verwijderd en beetgaar gestoomd
  • 250g groene aspergesgeschild, hard stuk verwijderd en beetgaar gestoomd
  • 1stukje warm gerookte zalmverkrijgbaar bij Lidl
  • 150g gerookte zalm
  • 100g grijze garnalen
  • 2 eitjeshard gekookt en afgekoeld
  • 6linten komkomermet de dunschiller
  • 3 radijsjesin dunne plakjes
  • 1 coeur de boeuf tomaatin zeer dunne schijfjes
  • 1 sjalot of rode uifijn gesnipperd
  • cocktailsaus
Instructies
  1. Was de sla en rol de blaadjes op, snij ze met een mes in zeer fijne reepjes. verdeel de sla over de borden.
  2. Leg de tomatenschijfjes in het midden van elk bord.
  3. Pel de eitjes en snij het hoedje eraf. Haal voorzichtig het eigeel eruit.
  4. Meng het eigeel met wat cocktailsaus en enkele garnaaltjes. Vul hiermee de eitjes terug op en zet op de tomaatjes. Strooi de rest van de garnalen rond het eitjes.
  5. Snij nu de kopje van de asperges, ongeveer 3 cm lengte. Neem een wit en een groen kopje en draai hier wat gerookte zalm rond. Verdeel over de salade. Snij de rest van de asperges in kleine stukjes en strooi over de salade.
  6. Rol de komkommer op en verdeel.
  7. Verdeel ook de stukjes warm gerookte zalm en werk af met de radijs schijfjes en wat sjalot.
  8. Serveer met een sausje naar smaak en eventueel wat brood.
Notities

Dit is een volwaardige maaltijd. Als je nog nooit warm gerookte zalm hebt geprobeerd, moet je dit zeker proberen! Het is een typische smaak, een echte aanrader.