Salade met kip en krieltjes
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 200g kleine krieltjes
  • 2 eitjes
  • 1/2 ijsbergslain reepjes gesneden
  • 4 lente-uitjesin ringetjes
  • 150g gebraden kipbbq smaak, verkrijgbaar in Delhaize
  • 1/2 zoete puntpaprikain reepjes gesneden
  • 2 mini witloofin reepjes gesneden
  • 8 zongedroogde tomaatjesop olie
  • 1el olijfolie
  • 125g Griekse yoghurt
  • 1el mayonaise
  • 1/2 citroen
  • 1hand bieslookfijn gesnipperd
  • pezo
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Kook de eitjes hard in 10 minuten, laat afkoelen. Pel de eitjes en snij ze in 4.
  3. Snij de krieltjes overlangs in twee en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Kruid ze met zwarte peper uit de molen en zout. Besprenkel ze met 1 eetlepel olijfolie en zet ze ongeveer 30 minuten in de oven of tot ze gaar zijn.
  4. Meng voor het sausje de mayonaise met de yoghurt, citroensap, bieslook en kruid af met pezo.
  5. Verdeel de salade over twee borden. Daarop de rest van de groentjes, krieltjes en de kip, werk af met het sausje.
Notities

Lekker met eventueel een stukje stokbrood en wat kruidenboter.