Salade met kip en mangosaus
Porties
2
personen
Porties
2
personen
Ingrediƫnten
250
g
zeer fijn gesneden kippenfilet
beetje
pezo, kippenkruiden, tex mex
voor de kipfilets
6
blauwe druiven
3
lente-uitjes
1
stengel
selder
6
walnoten
2
handjes
sla naar keuze
125
g
Griekse yoghurt
1
tl
kerriepoeder
1
el
mangochutney
vb. van patak’s
1
tl
verse gember
geraspt
pezo
olijfolie
Instructies
Kruid de kip naar smaak met de kruiden en bak ze in een pan met wat olijfolie aan. Laat afkoelen.
Maak het sausje: meng de kerrie, mangochutney en pezo onder de yoghurt. Doe het in een mooi potje en zet dit weg tot straks.
Ontpit de druiven.
Was en snij de selder in zeer fijne boogjes.
Was en snij de lente-uitjes in fijne plakjes.
Hak de noten grof.
Was de sla en doe deze in twee borden, werk ze af met de overige ingrediƫnten. Serveer de saus er apart bij.
Voor de liefhebbers kan je er wat brood bij serveren.
Notities
Lekkere salade met pittig sausje, smaak zeer goed af.
Je kan deze salade ook lauw eten.