Salade met kip en mangosaus
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 250g zeer fijn gesneden kippenfilet
  • beetje pezo, kippenkruiden, tex mexvoor de kipfilets
  • 6 blauwe druiven
  • 3 lente-uitjes
  • 1stengel selder
  • 6 walnoten
  • 2handjes sla naar keuze
  • 125g Griekse yoghurt
  • 1tl kerriepoeder
  • 1el mangochutneyvb. van patak’s
  • 1tl verse gembergeraspt
  • pezo
  • olijfolie
Instructies
  1. Kruid de kip naar smaak met de kruiden en bak ze in een pan met wat olijfolie aan. Laat afkoelen.
  2. Maak het sausje: meng de kerrie, mangochutney en pezo onder de yoghurt. Doe het in een mooi potje en zet dit weg tot straks.
  3. Ontpit de druiven.
  4. Was en snij de selder in zeer fijne boogjes.
  5. Was en snij de lente-uitjes in fijne plakjes.
  6. Hak de noten grof.
  7. Was de sla en doe deze in twee borden, werk ze af met de overige ingrediƫnten. Serveer de saus er apart bij.
  8. Voor de liefhebbers kan je er wat brood bij serveren.
Notities

Lekkere salade met pittig sausje, smaak zeer goed af.

Je kan deze salade ook lauw eten.