Salade met quinoa, kip, spek en boordevol lekkere groentjes
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
salade
  • 100g quinoagekookt en afgekoeld zoals aangegeven staat op de verpakking
  • 150g spekblokjes
  • 1 kipfiletin fijne reepjes gesneden
  • 250g groene asperges
  • 250g witte asperges
  • 2handjes babyspinazie
  • 150g jonge diepvries erwtjes
  • 1 zoete punt paprikain ringen gesneden
  • 1/3 komkommerin blokjes gesneden
  • 1/2 rode ui of sjalotfijn gesnipperd
  • kippenkruiden
  • pezo
  • boter
dressing
  • 2el Griekse yoghurt
  • 2el mayonaise
  • 1koffielepel mosterd
  • worcestersaus
  • 4 verse ansjovis op olie met look
  • pezo
Instructies
  1. Bak de spekblokjes krokant in een droge pan. Laat ze afkoelen op wat keukenpapier.
  2. Doe wat boter in dezelfde pan en bak hier de kippenreepjes in. Kruid ze met kippenkruiden en pezo. Haal ze uit de pan en laat afkoelen.
  3. Schil de witte asperges en snij het houterige stukje eraf. Stoom ze beetgaar en spoel ze direct onder koud stromend water.
  4. Schil de groene asperges en snij het houterige stukje eraf. Stoom ze beetgaar en spoel ze direct onder koud water.
  5. Breng gezouten water met wat bicarbonaat aan de kook en kook hierin de erwtjes beetgaar. Giet af en spoel direct onder koud stromend water.
  6. Maak de dressing: doe de yoghurt, de mayonaise, de mosterd en de ansjovis in een maatbeker en mix met de staafmixer tot een gladde saus. Kruid af met pezo en worcestersaus. De saus is wat zurig maar gaat goed samen met de salade.
  7. Dresseer de salade in een diepe kom: meng de quinoa met de spinazie, de erwtjes, de asperges, het spek, de kip, de paprika, de rode ui en de komkommer. Werk af met de dressing.
  8. Lekker met wat stokbrood.
Notities

Deze maaltijdsalade is lekker en fris door de licht zure dressing.