Salade met tonijn
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 5bladen icebergsla
  • 2 gele tomaatjesin partjes
  • 1 pruim tomaatin blokjes
  • 2handjes fijne princesse boontjesvers voorgekookt of uit blik
  • 1/2 rode uiin halve ringen
  • 1hand zwarte olijven
  • 2blokjes tonijn op eigen nat
  • verse peterseliefijn gehakt
  • 3 eitjeshard gekookt en afgekoeld
  • 3 vastkokende aardappelengekookt en afgekoeld
  • pezo
  • olijfolie
Instructies
  1. Was de sla en rol de bladen op, snij met een mes in fijne reepjes en verdeel over de borden.
  2. Verdeel de boontjes en de tomaatjes over de sla.
  3. Snij de eitjes in partjes en leg ze op de salade. De aardappelen snij je in blokjes en verdeel je over de salade.
  4. Daarop verdeel je de uitgelekte tonijn.
  5. Werk af met de olijfjes, rode ui en peterselie.
  6. Kruid goed met pezo uit de molen en olijfolie. Lekker met een stukje stokbrood.
Notities

Deze zomerse salade smaakt altijd, zo simpel met enkel wat olijfolie en peper en zout, meer heeft een salade soms niet nodig!