Salade met venkel en appelsien
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 4 appelsienen
  • 1 venkel
  • 1hand Griekse olijven met pitvb Lidl
  • 100g feta
  • pezo
  • 2 lente-uitjesin ringetjes
  • 1bussel korianderfijn gehakt
  • sherry azijn
Instructies
  1. Snij de boven- en onderkant van de appelsienen. Haal met een groot mes de schil van de appelsien en snij ze in grove stukken.
  2. Maak de venkel zuiver en haal de harde kern eruit. Snij met een mandoline in fijne plakjes en hak nog eens door met het mes.
  3. Meng de appelsienen met de venkel in een mooie kom.
  4. Doe er de gehakte koriander bij en kruid met pezo.
  5. Verbrokkel de feta erover en verdeel er de olijfjes over.
  6. Werk af met de lente-uitjes, goed wat olijfolie en een geut sherry-azijn.
Notities

Appelsientjes en venkel zijn een hemelse match!

Zeer sappige en kleurrijke salade, ideaal om het BBQ buffet te verrijken.

Op een BBQ laat ik dikwijls de feta weg, want dan eten we al genoeg vlees!