Salade met venkel, krieltjes en komkommer
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
Groenten
  • 300g krieltjesbeetgaar gekookt
  • 1 venkelmet de mandoline in zeer dunne plakjes gesneden
  • 1/2 komkommerin linten gesneden met een dunschiller
Sausje
  • 3el Griekse yoghurt
  • 1el mayonaise
  • 1el citroensap
  • 1hand dillefijn gehakt
  • 1hand platte peterseliefijn gehakt
  • 1hand bieslookfijn gehakt
  • pezo
Instructies
  1. Meng alle ingrediƫnten voor het sausje onder elkaar en breng op smaak met het citroensap en pezo. Zet koud tot verder gebruik.
  2. Maak de salade: halveer de krieltjes en meng nu de groentjes en de krieltjes onder elkaar.
  3. Doe alles in een kom en druppel er wat van de saus over en werk af met wat extra dille. Serveer de saus er apart bij.
Notities

Lekker bij een stukje vis of als bijgerecht bij de BBQ.

Fris en pittig door de venkel.