Salade met venkel, krieltjes en komkommer
Porties
4
personen
Porties
4
personen
Ingrediƫnten
Groenten
300
g
krieltjes
beetgaar gekookt
1
venkel
met de mandoline in zeer dunne plakjes gesneden
1/2
komkommer
in linten gesneden met een dunschiller
Sausje
3
el
Griekse yoghurt
1
el
mayonaise
1
el
citroensap
1
hand
dille
fijn gehakt
1
hand
platte peterselie
fijn gehakt
1
hand
bieslook
fijn gehakt
pezo
Instructies
Meng alle ingrediƫnten voor het sausje onder elkaar en breng op smaak met het citroensap en pezo. Zet koud tot verder gebruik.
Maak de salade: halveer de krieltjes en meng nu de groentjes en de krieltjes onder elkaar.
Doe alles in een kom en druppel er wat van de saus over en werk af met wat extra dille. Serveer de saus er apart bij.
Notities
Lekker bij een stukje vis of als bijgerecht bij de BBQ.
Fris en pittig door de venkel.