Salade met zalmsaté, gegrilde groenten en yoghurtsaus
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediënten
Groentjes
2zalmfilets zonder velin blokjes gesneden
2tomatengehalveerd
1/2courgettein plakjes van 5 mm gesneden
1kleineauberginein dunne plakjes gesneden met de mandoline
1zoete aardappelgeschild en in dunne plakjes met de mandoline
1/4komkommergeschild en in schijfjes
6talradijsjes met loofgoed gewassen
Sausje
150gGriekse yoghurt
2lente-uitjesfijn gesnipperd
1eldillefijn gehakt
dukkah kruiden
olijfolie
pezo
chilivlokken
Instructies
Maak het sausje: meng de yoghurt met de verse en de droge kruiden en werk af met wat olijfolie, plukjes dille en nog wat dukkah kruiden.
Maak twee satés met de blokjes zalm en kruid ze met pezo en een beetje chilivlokken.
Grill alle groentjes in een grillpan met olijfolie en kruid ze lichtjes met peper, behalve de komkommer en de radijsjes.
Leg alle gegrilde en niet gegrilde groentjes op twee borden.
Grill nu ook de zalmsatés in een pan met olijfolie.
Leg ze bij de groentjes en serveer met de saus.
Ook lekker met een stukje brood of gebakken krieltjes.