Salade met zalmsaté, gegrilde groenten en yoghurtsaus
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediënten
Groentjes
  • 2 zalmfilets zonder velin blokjes gesneden
  • 2 tomatengehalveerd
  • 1/2 courgettein plakjes van 5 mm gesneden
  • 1kleine auberginein dunne plakjes gesneden met de mandoline
  • 1 zoete aardappelgeschild en in dunne plakjes met de mandoline
  • 1/4 komkommergeschild en in schijfjes
  • 6tal radijsjes met loofgoed gewassen
Sausje
  • 150g Griekse yoghurt
  • 2 lente-uitjesfijn gesnipperd
  • 1el dillefijn gehakt
  • dukkah kruiden
  • olijfolie
  • pezo
  • chilivlokken
Instructies
  1. Maak het sausje: meng de yoghurt met de verse en de droge kruiden en werk af met wat olijfolie, plukjes dille en nog wat dukkah kruiden.
  2. Maak twee satés met de blokjes zalm en kruid ze met pezo en een beetje chilivlokken.
  3. Grill alle groentjes in een grillpan met olijfolie en kruid ze lichtjes met peper, behalve de komkommer en de radijsjes.
  4. Leg alle gegrilde en niet gegrilde groentjes op twee borden.
  5. Grill nu ook de zalmsatés in een pan met olijfolie. Leg ze bij de groentjes en serveer met de saus. Ook lekker met een stukje brood of gebakken krieltjes.
Notities

Zeer lekker sausje, ook lekker bij de BBQ.