Salade niƧoise met verse tonijn
Porties
2
personen
Porties
2
personen
Ingrediƫnten
140
g
verse tonijn
3
aardappelen
vast kokend, beetgaar gekookt
2
eitjes
hard gekookt, gepeld en in vier gesneden
2
handjes
groene boontjes
beetgaar gekookt
10
zwarte olijven
1/2
zoete puntpaprika
in ringen gesneden
1/4
ijsbergsla
fijn gesneden
2
handjes
rucola
3
kleine
tomaatjes
1/2
rode ui
in halve ringen gesneden
parmezaan blok
10
blaadjes
basilicum
olijfolie
zwarte peper uit de molen
Himalaya zout
1
noot
boter
Instructies
Kruid de tonijn met pezo en bak hem kort in een pan met boter. Hij moet aan de binnenkant nog mooi roze zijn. Laat afkoelen en snij in reepjes.
Verdeel alles over de twee borden en kruid goed met zwarte peper en Himalaya zout. Doe een goede geut olijfolie over de salade.
Notities
Je kan er nog een stukje stokbrood bij serveren.
Zorg dat alles goed is afgekoeld.