Salade niƧoise met verse tonijn
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 140g verse tonijn
  • 3 aardappelenvast kokend, beetgaar gekookt
  • 2 eitjeshard gekookt, gepeld en in vier gesneden
  • 2handjes groene boontjesbeetgaar gekookt
  • 10 zwarte olijven
  • 1/2 zoete puntpaprikain ringen gesneden
  • 1/4 ijsbergslafijn gesneden
  • 2handjes rucola
  • 3kleine tomaatjes
  • 1/2 rode uiin halve ringen gesneden
  • parmezaan blok
  • 10blaadjes basilicum
  • olijfolie
  • zwarte peper uit de molen
  • Himalaya zout
  • 1noot boter
Instructies
  1. Kruid de tonijn met pezo en bak hem kort in een pan met boter. Hij moet aan de binnenkant nog mooi roze zijn. Laat afkoelen en snij in reepjes.
  2. Verdeel alles over de twee borden en kruid goed met zwarte peper en Himalaya zout. Doe een goede geut olijfolie over de salade.
Notities

Je kan er nog een stukje stokbrood bij serveren.

Zorg dat alles goed is afgekoeld.