Salade niçoise
Porties
3personen
Porties
3personen
Ingrediënten
Salade
  • 300g krieltjesbeetgaar gekookt en afgekoeld en in partjes gesneden
  • 3 eitjeshard gekookt en in partjes gesneden
  • 200g groene fijne boontjesbeetgaar gekookt en gespeld onder koud water
  • 2 little gemfijn gesneden
  • 250g kerstomaatjesin partjes gesneden
  • 1 rode uiin halve ringen gesneden
  • 1/2 komkommergeschild en in blokjes gesneden
  • 3el zwarteolijven
  • 1glazen potje tonijnfilets op eigen nat
Dressing
  • 1hand bladpeterseliefijn gehakt
  • 2koffielepels kappertjes
  • 1el citroensap
  • 1theelepel mosterd
  • 2à 3 el olijfolie
  • pezo
Instructies
  1. Maak de dressing: meng alle ingrediënten onder elkaar en kruid met pezo.
  2. Verdeel de sla over een grote kom. Daarop de krieltjes, de boontjes, de tomaatjes, de eitjes, de ui, de tonijn, de kappertjes en de olijven.
  3. Verdeel de dressing over de salade en serveer.
  4. Ook lekker met een stukje stokbrood.
Notities

Deze salade vergt een beetje voorbereiding, maar eens alles afgekoeld en gesneden is, staat de salade zo op de tafel.

Fris en zomers.