Salade van spinazie, gemarineerde kip en munt
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
Marinade voor de kip
  • 400g kippenhaasjein klokjes gesneden
  • 6el arbequina olijfolieof gewone olijfolie
  • 1el witte wijn azijn
  • 2el agavesiroop
  • 1teentje lookgeperst
  • 2el mosterd op grootmoeders wijzemet zaadjes
Groenten
  • 100g jonge diepvrieserwtjes
  • 1hand muntblaadjesgrof gehakt
  • 200g spinazieblaadjesontdaan van grote steeltjes en goed gewassen
  • 250g krieltjesbeetgaar gekookt en afgekoeld
Extra
  • 4plakjes prosciutto ham
  • 2grote el zure room
  • italiaanse kruiden
  • Arachideolie
  • bicarbonaat
  • fleur de sel
  • paneermeel
Instructies
  1. Meng alle ingrediƫnten voor de marinade en leg er de kip in, meng goed en zet 5 uur afgedekt in de koelkast.
  2. Kook de erwtjes in gezouten water met bicarbonaat beetgaar, giet af en spoel ze direct onder koud stromend water.
  3. Bak de ham in een droge pan mooi krokant, laat uitlekken op keukenpapier en breek ze in enkele mooie stukken.
  4. Bak de kip gaar in een droge pan, blijf erbij want ze kan snel verbranden.
  5. Bak de krieltjes mooi bruin in arachideolie. en kruid ze met fleur de sel.
  6. Neem een grote kom en doe er de spinazie met de muntblaadjes in.
  7. Strooi er de erwtjes, kip en krieltjes over.
  8. Werk de salade af met de zure room, een klein beetje paneermeel en wat Italiaanse kruiden.
Notities

Deze maaltijdsalade is ook lekker met extra mozzarella stukjes, gekruid met Italiaanse kruiden.