Salade van spinazie, gemarineerde kip en munt
Porties
2
personen
Porties
2
personen
Ingrediƫnten
Marinade voor de kip
400
g
kippenhaasje
in klokjes gesneden
6
el
arbequina olijfolie
of gewone olijfolie
1
el
witte wijn azijn
2
el
agavesiroop
1
teentje
look
geperst
2
el
mosterd op grootmoeders wijze
met zaadjes
Groenten
100
g
jonge diepvrieserwtjes
1
hand
muntblaadjes
grof gehakt
200
g
spinazieblaadjes
ontdaan van grote steeltjes en goed gewassen
250
g
krieltjes
beetgaar gekookt en afgekoeld
Extra
4
plakjes
prosciutto ham
2
grote el
zure room
italiaanse kruiden
Arachideolie
bicarbonaat
fleur de sel
paneermeel
Instructies
Meng alle ingrediƫnten voor de marinade en leg er de kip in, meng goed en zet 5 uur afgedekt in de koelkast.
Kook de erwtjes in gezouten water met bicarbonaat beetgaar, giet af en spoel ze direct onder koud stromend water.
Bak de ham in een droge pan mooi krokant, laat uitlekken op keukenpapier en breek ze in enkele mooie stukken.
Bak de kip gaar in een droge pan, blijf erbij want ze kan snel verbranden.
Bak de krieltjes mooi bruin in arachideolie. en kruid ze met fleur de sel.
Neem een grote kom en doe er de spinazie met de muntblaadjes in.
Strooi er de erwtjes, kip en krieltjes over.
Werk de salade af met de zure room, een klein beetje paneermeel en wat Italiaanse kruiden.
Notities
Deze maaltijdsalade is ook lekker met extra mozzarella stukjes, gekruid met Italiaanse kruiden.