Savooistoemp met spek en rookworst
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 250g savooifijn gesneden
  • 1 dikke uifijn gesneden
  • 500g bloemige aardappelenin blokjes
  • 1/2pakje ontbijtspek
  • boter
  • 1geut melk
  • pezono
  • bicarbonaat
Instructies
  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
  2. Kook de groene kool gaar in gezouten water met bicarbonaat. Giet af en duw het overtollige vocht eruit.
  3. Stoof de ui glazig in wat boter, laat verder garen op een zacht vuurtje. Mix de groene kool met de ui en een geut melk glad. Stamp de aardappelen met de gemixte groene kool, roer er nog een noot boter en wat melk onder, breng op smaak met pezono.
  4. Bak het spek krokant in een droge pan. Prik enkele gaatjes in de folie van de rookworst en verwarm een drietal minuten in de microgolfoven.
  5. Schep de puree op de borden met twee stukjes spek en enkele schijfjes rookworst. Zet de rest van het spek en de rookworst bij op de tafel voor wie extra wil.
Notities

Ook lekker met wat mosterd , pickels of een hard gekookt eitje.