Scampiballetjes
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 50g pinda’songezouten
  • 300g scampi’sverwijderd van darmkanaal en schaal
  • 1koffielepel sausbinder
  • 1 lente-ui
  • 1snuifje curry poeder
  • enkeleeeltepels olie
  • 3teentjes look
  • pezo
  • Chili sauskant en klaar
Instructies
  1. Hak de noten.
  2. Snipper de lente-uitjes fijn.
  3. Maak de scampi’s schoon en mix ze fijn.
  4. Voeg de rest van de ingrediƫnten toe en kruid met curry, pezo.
  5. Zet dit mengsel 15 minuten in de diepvries, zo wordt de vulling terug wat vaster en minder plakkerig.
  6. Rol er balletjes van en bak.
  7. Zet een pan op het vuur met de geplette teentjes look en bak hier de scampi balletjes mooi bruin in.
  8. Serveer ze met het dipsausje.