Scampi-brochettes en zalmforel op de BBQ met venkelsalade
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediënten
Scampi-brochettes
  • 180g gepelde scampi’s
  • 1/2 apppelsienin blokjes gesneden met schil, 1 op 1 cm
  • 1/2 rode uiin stukjes van 1 op 1 cm
Marinade
  • 2el bieslookfijn gesneden
  • 1el muntfijn gesneden
  • 2el citroensap
  • 50ml olijfolie
  • pezo
Salade
  • 1 venkelmet de mandoline fijn gesneden
  • 1 appelsienontdaan van schil met een groot mes, in schijfjes gesneden
  • 1/2 rode uiin dunne ringetjes gesneden met de mandoline
  • olijfolie
  • pezo
  • venkelkruidafwerking
Zalmforel
  • 1filet zalmforelmet huid
  • 1teenje lookin schijfjes gesneden
  • pezo
  • 1el van de marinade
Instructies
  1. Roer alles onder elkaar voor de marinade.
  2. Leg de scampi’s in de marinade en laat ze een uurtje marineren
  3. Maak de salade: leg de venkel in een diep bord, daarop de rode ui en dan de sinaasappel schijfjes. Kruid met pezo, een geut olijfolie en werk af met enkele plukjes venkelkruid. Zet fris weg.
  4. Maak de scampi-brochettes: rijg een stukje rode ui, een scampi en een stukje appelsien op een satéprikker, wissel af tot de ingrediënten op zijn. Leg ze op een aluminium ingeolied schaaltje.
  5. Leg de zalmforel bij de scampi-brochettes en kruid met pezo, de lookschijfjes en een el van de marinade.
  6. Zet op een gesloten BBQ, tot de zalm mooi roze ziet.
  7. Snij de zalmforel in twee. leg op ieder bord een stukje vis en twee brochettes. Dresseer er de salade bij.
Notities

Lekkere frisse marinade, lekker bij vis en schaaldieren.

Venkel en sinaasappel is een top combinatie.