Scampi-brochettes en zalmforel op de BBQ met venkelsalade
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediënten
Scampi-brochettes
180ggepelde scampi’s
1/2apppelsienin blokjes gesneden met schil, 1 op 1 cm
1/2rode uiin stukjes van 1 op 1 cm
Marinade
2elbieslookfijn gesneden
1elmuntfijn gesneden
2elcitroensap
50mlolijfolie
pezo
Salade
1venkelmet de mandoline fijn gesneden
1appelsienontdaan van schil met een groot mes, in schijfjes gesneden
1/2rode uiin dunne ringetjes gesneden met de mandoline
olijfolie
pezo
venkelkruidafwerking
Zalmforel
1filetzalmforelmet huid
1teenjelookin schijfjes gesneden
pezo
1elvan de marinade
Instructies
Roer alles onder elkaar voor de marinade.
Leg de scampi’s in de marinade en laat ze een uurtje marineren
Maak de salade:
leg de venkel in een diep bord, daarop de rode ui en dan de sinaasappel schijfjes.
Kruid met pezo, een geut olijfolie en werk af met enkele plukjes venkelkruid.
Zet fris weg.
Maak de scampi-brochettes:
rijg een stukje rode ui, een scampi en een stukje appelsien op een satéprikker, wissel af tot de ingrediënten op zijn.
Leg ze op een aluminium ingeolied schaaltje.
Leg de zalmforel bij de scampi-brochettes en kruid met pezo, de lookschijfjes en een el van de marinade.
Zet op een gesloten BBQ, tot de zalm mooi roze ziet.
Snij de zalmforel in twee.
leg op ieder bord een stukje vis en twee brochettes.
Dresseer er de salade bij.
Notities
Lekkere frisse marinade, lekker bij vis en schaaldieren.