Scampi diabolique
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 4 rode paprika’s
  • 4 tomatenin blokjes
  • 1 rode uifijn gesnipperd
  • 2teentjes lookfijn gesneden
  • cayenne pepernaar smaak
  • 1el gedroogde provencaalce kruiden
  • 1geut melk
  • 1mespuntje sambal oelek
  • 1geut balsamicoazijn
  • 1handje bladpeterseliegrof gehakt, met stengels
  • pezo
  • 1/2 kippenbouillonblokje
  • 24 scampi’sontdaan van darmkanaal en panser
  • 4 courgettesin sliertjes, met een spiraalsnijder
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en in grillstand.
  2. Snij de paprika’s in twee en leg ze met het snijvlak naar beneden op een bakplaat. Zet ze ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven, tot de schil zwart geblakerd is.
  3. Haal ze uit de oven en dek af met een propere keukenhanddoek, laat 10 minuten afkoelen. Haal de schil van de paprika’s en snij in grove stukken.
  4. Doe in een steelpannetje wat olijfolie en stoof er de ui, look en de tomaten in aan.
  5. De saus: doe de paprika’s, tomaten, peterselie, provencaalse kruiden, wat melk en een geut olijfolie in de blender en mix tot een gladde saus. Doe dit weer in een steelpannetje.
  6. De oven verlagen naar 180 graden.
  7. Doe de courgette sliertjes in een ovenschaal en kruid met peper uit de molen en een geutje olijfolie, meng goed onder elkaar. Dek af met aluminiumfolie en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. Werk de saus af: verwarm de saus zachtjes en voeg er een geut balsamicoazijn aan toe en breng verder op smaak met het bouillonblokje, cayennepeper, sambal oelek en pezo.
  9. Bak de scampi’ in wat boter en kruid met pezo. Bak ze niet te lang, dan worden ze taai.
  10. Dresseer de borden: neem een diep bord doe daar de courgette pasta in, nappeer met de saus en bovenaan de scampi’s.
Notities

Simpel gezond gerechtje.

Je kan dit ook met gewone pasta klaarmaken.