Scampi’s in duivelse tomaten-roomsaus
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 700g scampi’sgepeld en ontdaan van darmkanaal
  • 2 sjalotjesfijn gesnipperd
  • 2teentjes lookgeperst
  • 100ml droge witte wijn
  • 400g tomaten polpavan Mutti
  • 200ml culinaire room
  • pezo
  • cayennepeper
  • sambalnaar smaak
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1noot boter
  • olijfolie
  • lookpoeder
  • enkele blaadjes basilicumafwerking
Instructies
  1. Fruit de sjalotjes en de look aan. Blus met de witte wijn en laat even goed doorkoken.
  2. Voeg de tomaten polpa en de room toe, kruid met pezo, cayennepeper, de sambal en het kippenbouillonblokje. Laat op een zacht vuurtje wat inkoken.
  3. Kruid de scampi’s met pezo en lookpoeder. Bak ze in een pan met boter.
  4. Verdeel de saus over de borden, leg de scampi’s in de saus en werk af met een blaadje basilicum.
Notities

Als hoofdgerecht met pasta.

Als voorgerecht met brood.

Als amuse, doe wat saus in een apero-schaaltje en leg een mooie grote scampi op de saus.