Scampi’s met kreeftensaus
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 30ml droge witte wijn
  • 1 sjalotjefijn gesnipperd
  • 1koffielepel tomatenpuree
  • 1teentje lookgeperst
  • 150ml kreeftenfond
  • 100ml room
  • pezo
  • boter
  • 24 scampi’sontdooid, ontdaan van darmkanaal en droog gedept
  • stokbrood
  • blanke rouxindien nodig
  • 1hand peterseliefijngehakt
Instructies
  1. Stoof de sjalot aan in wat boter. Voeg het tomatenpuree toe. Voeg de look toe en blus met de witte wijn. Laat verdampen maar zorg dat de sjalot niet gaat kleuren!
  2. Voeg de kreeftenfond en de room toe.
  3. Kruid naar smaak met pezo, eventueel een klein stukje van een bouillonblokje. Indien nodig kan je saus nog wat indikken met blanke roux.
  4. Kruid de scampi’s met een beetje pezo en bak ze in een pan met boter. Bak ze kort, anders krijg je rubberen taaie scampi’s.
  5. Dresseer de borden: Leg op ieder bord zes scampi’s, doe er wat kreeftensaus over en werk af met wat peterselie. Lekker met een stukje stokbrood.
Notities

Simpel lekker en feestelijk voorgerechtje.

Kan ook als hapje, geef dan wat minder scampi’s.

Kreeftensaus is ook lekker met visragout enz..