Scampisoep met cognac en peterselie
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 20 scampi’smet panser en kop
  • olijfolie
  • 100ml cognac
  • 600ml kippenbouillon
  • 150ml visfond
  • 1glas witte wijn
  • 2 sjalotjesfijn gehakt
  • 2teentjes lookgeperst
  • 4stengels peterselie
  • 3takken selderin stukjes
  • enkeletakjes tijm
  • 400ml room
  • pezo
  • 1hand verse peterseliefijn gehakt
Instructies
  1. Pel de scampi’s en ontdoe ze van het darmkanaal, hou de pansers en de koppen bij.
  2. Verhit de olie in een pan en bak er de koppen en pansers in aan, flambeer met de cognac, zie dat de dampkap uit staat!!!
  3. Voeg de sjalotjes, witte wijn, look, selder, peterseliestengels, bouillon en de fond toe aan de panser en laat het wat inkoken.
  4. Doe er de room bij en laat weer wat inkoken. Zeef de soep en zet de bouillon weer op het vuur.
  5. Pocheer de scampi’s net voor je de soep gaat uit serveren in de soep. Dit gaat zeer snel, dus doe je dit best de moment zelf anders krijg je taaie beestjes. Proef de soep en breng eventueel verder op smaak met pezo.
  6. Schep de soep uit in mooie borden en zorg dat iedereen wat scampi’s heeft, werk af met wat peterselie.
Notities

Dit is een lekker en simpel feestelijk soepje, je kan het ook in kleine amuse potjes serveren als hapje!