Zet een steelpannetje op een zacht vuurtje met goed wat olijfolie (1 à 2 cm).
Doe daarin de geperste look, het citroensap en kruid met pezo.
Laat op een zacht vuurtje 5 à 10 minuten fruiten.
Snij ondertussen de sepia open en dep hem droog.
Snij aan de binnenkant met een zeer scherp mes een ruitmotief.
Niet volledig door de sepia.
Snij nu de sepia in een 5 à 6 tal stukjes.
Doe een beetje olijfolie in een tweede pan en bak de sepia op een hevig vuur aan.
Kort bakken zodat hij opkrult en kleurt.
Voeg als laatste de lookolie en de peterselie toe en zet het vuur uit.
Doe de sepia in een kommetje en overgiet met de aromatische olijfolie van look, citroen en peterselie.
Serveer met stokbrood.
Notities
Zeer lekkere amuse, je waant je zo in Spanje.
Ook lekker op een tapas-avond, hiermee kan je uitpakken.