Simpele gazpacho
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 3 tomaten van goede kwaliteit
  • 2el tomaten ketchup
  • 1el witte balsamicoazijn
  • olijfolie
  • pezo
  • tabasco
  • basilicum blaadjesafwerking
  • parmezaan aan blokafwerking
Instructies
  1. Was de tomaten en verwijder het kroontje. Snij de tomaten in grove stukken. Doe ze in de nutribullet of maatbeker.
  2. Voeg er de ketchup, de balsamicoazijn en 100 ml water aan toe. Mix het geheel glad met de nutribullet of met de staafmixer. Giet door een puntzeef.
  3. Kruid af met pezo, tabasco en een goede geut olijfolie.
  4. Zet koud tot gebruik.
  5. Verdeel de soep over kleine kommetjes en werk af met de blaadjes basilicum, nog een geutje olijfolie en wat geraspte parmezaan. Eventueel nog een draai van de pepermolen.
Notities

Zo simpel kan een koud soepje zijn, maar zorg er wel voor dat de soep goed gekoeld is!

Kan ook als amuse in kleinere kommetjes!