Sint-jakobsvruchten op een stokje
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 6 verse Sint-jakobsvruchten
  • 1/2 rood pepertjein halve maantjes
  • 2cm gembergeraspt
  • 1teentje lookgeperst
  • 2el sojasaus
  • 3el oestersaus
  • 6el olijfolie
  • enkeletakjes verse koriander
  • 2handjes zeekraaloptioneel
  • 2lange reepjes courgettemet de dunschiller gemaakt
Instructies
  1. Maak de marinade: Meng het pepertje, de gember, de look, de sojasaus, de oestersaus en de olijfolie onder elkaar.
  2. Rijg telkens drie vruchten op een stokje of twee parallelle stokjes met het lint courgette ertussen geweven. Met twee parallelle stokjes voorkom je dat de vruchten draaien bij het keren op de bbq. Zie foto!
  3. Leg de stokjes in een glazen kom en overgiet met de marinade. Dek af met plasticfolie en laat minstens 2 uur marineren.
  4. Grill ze kort op de bbq.
  5. Werk af met eventueel wat zeekraal en verse koriander blaadjes.
Notities

De zeekraal kan je eventjes opbakken in een pan met wat olijfolie of gewoon rauw serveren. Wanneer je deze rauw eet, spoel je ze best kort met kokend water en daarna direct met ijskoud water.

Zeekraal smaakt ziltig, dit wil zeggen vrij zoutig!