Sobanoedels, groentjes en eendenborstfilet
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 2 eendenborstfilets
  • 2 rode paprika’sin reepjes
  • 1/2 chinese koolfijn gesneden
  • 400g boschampignonsin grove stukken
  • 400g sluimererwtjesgehalveerd
  • 4 lente-uitjesin ringetjes
  • 2handjes verse korianderfijn gehakt
  • sesamolie
  • zwarte peperuit de molen
  • zout
  • 2 appelsienengeperst
  • 1/2 rood chilipepertje
  • bruine roux
  • 300g sobanoedels
Instructies
  1. Zorg dat de eend op kamertemperatuur is.
  2. Kook de sluimererwtjes in lichtgezouten water beetgaar en spoel onmiddellijk onder koud stromend water.
  3. Verhit wat sesamolie in een diepe pan en bak er de paprika in, voeg de spitskool toe en laat 10 minuten garen.
  4. Zet gezouten water op voor de sobanoedels en kook ze zoals vermeld staat op de verpakking. Giet de noedels af.
  5. Maak inkepingen in de velkant van de eend, dit gebeurt oppervlakkig. Kruid de eendenborstfilets met pezo. Leg ze voor 8 minuten in een hete pan met de velkant naar onder, draai ze om en bak nogmaals 5 minuten. Draai ze elk apart in aluminiumfolie om te laten rusten. Giet het vet weg, en blus de pan met het sinaasappelsap en het pepertje, laat wat inkoken en kruid met pezo. Dik wat in met bruine roux.
  6. Voeg de paprika, de spitskool, de champignons en lente-uitjes toe in de pan en bak mee voor 3 minuten.
  7. Doe nu de groentjes uit de pan in de (lege) kookpot van de noedels, doe er de sluimererwtjes en de noedels bij. Kruid het geheel met pezo en koriander. Roer goed door.
  8. Snij de eend in dunne plakjes.
  9. Doe wat sobanoedels op een bord met wat van de groentjes, enkele plakjes eend en werk af met de saus en wat verse koriander.
Notities

Zeer lekker gerecht met veel groentjes en een leuk alternatief voor gewone pasta.

Sobanoedels zijn gemaakt van boekweitmeel gecombineerd met tarwemeel, dus niet glutenvrij!