Sobanoedels met gemarineerde runderreepjes
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 120g sobanoedels
  • 4 lente-uitjesin ringetjes
  • 1teentje lookfijn gesneden
  • 1 rode paprikain stukjes, niet te klein
  • 2cm gemberin fijne staafjes
  • 300g biefstukin fijne reepjes gesneden
  • Arachideolie
  • sesamolie
Marinade
  • 1el geraspte gember
  • 3el sojasaus
  • 2el rijstazijn
  • 5druppels piripri
  • 1el honing
  • 1/4kl komijnpoeder
  • peper
Instructies
  1. Meng alle ingrediƫnten voor de marinade en giet dit over het vlees. Laat minstens een uur marineren.
  2. Zet een wok op het vuur en bak het vlees op een hoog vuur krokant. Haal het vlees uit de pan.
  3. Doe wat arachideolie en sesamolie in de wok. Doe er de lente-uitjes, de look, de gember en de paprika in. Wok de groentjes beetgaar.
  4. Kook ondertussen de sobanoedels gaar zoals aangeven staat op de verpakking. Spoel de noedels onder koud water.
  5. Voeg het vlees weer toe aan de wok.
  6. Doe wat noedels op een bord en werk af met de gemarineerde runderreepjes.
Notities

Oosters gerechtje.