Soupe au pistou
Porties
6personen
Porties
6personen
Ingrediënten
  • 1 preiin fijne halve ringen
  • 3 dikke wortelsin kleine stukjes
  • 3takken selderin fijne boogjes
  • 1 courgettein blokjes
  • 1groot blik rode bonengespoeld onder koud water
  • 6 vast kokende aardappelenin blokjes
  • 2 dikke uienfijn gesneden
  • 1groot blik tomaten blokjes
  • 3bussels basilicum
  • 5teentjes look
  • olijfolie
  • 200g gemalen gruyère
  • 4 groentenbouillonblokjesanderhalve liter water
Instructies
  1. Stoof de groentjes aan in olijfolie: begin met de ui, selder, wortel, aardappelblokjes, prei en als laatste de courgette.
  2. Doe er de tomatenblokjes bij en laat eventjes mee stoven.
  3. Bevochtig met het water en de bouillonblokjes. Laat het geheel 20 minuten zachtjes koken.
  4. Doe er als laatste de rode bonen bij.
  5. Mix de basilicum met de look en wat olijfolie fijn, met de staafmixer of in de blender.
  6. Serveer de de soep: roer de groene pesto door de soep en schenk uit in kommetjes, lekker met gemalen kaas en een stuk stokbrood.
Notities

Deze soep is echt zeer lekker, ook nog met prinsesboontjes als extra groentjes.

Het is typisch Provencaals: deze soep wordt vaak geserveerd op plaatselijke dorpsfeesten. Dit kan in de zomer gewoon met groentjes zoals hier beschreven, maar in het voorjaar hebben we ze ook al met een worst van everzwijnvlees gegeten.

Die dorpsfeesten zijn zo authentiek. Als je de mogelijkheid hebt, moet je zeker eens meedoen.

Trouwens, dit recept komt van Janine Chauvet, een goede vriendin in Entrecasteaux. Oorspronkelijk is ze van Vallouris, maar eind jaren tachtig is ze, samen met haar man Bébère, de drukte van de Côte d’Azur ontvlucht en naar Entrecasteaux verhuisd. Janine kan echt super lekker koken, ik heb van haar al zeer veel fijne dingen bijgeleerd!