1courgettein schijfjes van 0,5 cm en nogmaals in 4 gesneden
1takjerozemarijn
1kruidentuiltje2 laurier, 4 peterseliestengels en 2 takjes tijm
1bliktomatenblokjes met look
1koffielepelsuiker
1visbouillonblokje
1/2koffielepelharissa
6rode aardappelen
2handjeszwarte olijvenafwerking
1handjedilleafwerking
fleur de sel
olijfolie
pezo
Instructies
Kook de aardappelen beetgaar in gezouten water in de schil, giet af en laat afkoelen.
Pel de aardappelen en snijd in grove stukken.
Leg de aubergines op een ovenplaat en bestrooi ze aan beide kanten met fleur de sel.
Leg er een tweede bakplaat op en zet er gewicht op.
Laat ze 15 minuten staan.
Spoel ze onder koud stromend water en dep droog.
Snijd de aubergine in blokjes en bak ze in een pan met olijfolie aan.
Haal uit de pan en zet opzij.
Bak in dezelfde pan de courgette aan, giet ze bij de aubergines en zet opzij.
Stoof de ui en de chilipeper aan in olijfolie in een diepe pan of tajine.
Voeg de paprika’s toe en stoof 10 minuten mee aan.
Voeg de look, de tomatenblokjes en de suiker toe.
Kruid met het bouillonblokje, de rozemarijn, harissa en het kruidentuiltje.
Voeg nog 400 ml water toe, of vul het het leeg blik van de tomaten nog eens met water en voeg toe aan de tajine.
Laat verder pruttelen tot de paprika beetgaar is.
Voeg nu de aubergine, de aardappelen en de courgette toe en roer goed om.
Deze ingrediƫnten zijn gaar en moeten enkel weer warm worden!
Proef de saus en kruid bij met pezo indien nodig.
Snijd de vis in mooie porties en kruid met pezo.
Leg de vis bovenop de groenten, duw hem wel lichtjes in de saus en sluit de tajine af, laat nog 5 minuten pruttelen.
Schep in ieder bord wat vocht, groentjes, aardappelen en enkele stukjes vis.
Werk af met de olijfjes en dille.