Spek met salie, witloof en tomaatjes
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediënten
  • 4lapjes spek
  • szechuanpeper
  • pezo
  • olijfolie
  • enkeleblaadjes saliefijn gesneden
  • 1bakje gemengde kerstomaatjesgehalveerd
  • provençaalse kruiden
  • 6stronkjes mini witloofbeetgaar gestoomd
Instructies
  1. Leg het spek langs elkaar en kruid het aan beide kanten met szechuanpeper, zout, salie en olie. Laat het een uurtje marineren.
  2. Leg de tomaatjes met het snijvlak naar boven in een gietijzeren pannetje of aluminium bakje en kruid ze royaal met Provençaalse kruiden, een beetje pezo en een goede geut olijfolie.
  3. Bak het spek op de BBQ mooi bruin.
  4. Zet de tomaatjes op de BBQ en sluit de BBQ, dit voor een 5 tal minuten.
  5. Gril het witloof kort op de BBQ, let op dat het niet verbrandt.
  6. Serveer alles samen op een houten plank, lekker met een stukje stokbrood.