Spiering met snijboontjes geroosterde tomaatje en aardappelen
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 5 aardappelen
  • 5 trostomaatjes
  • 2takjes muntfijn gehakt
  • 1teentje lookfijn gesneden
  • olijfolie
  • pezo
  • 2 spiering koteletten
  • 500g snijboontjesextra fijngesneden, oma’s snijmachientje
  • 1 uifijn gesnipperd
  • boter
  • 1geut azijn
  • maizena rouxvoor witte sauzen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Halveer de tomaatjes en leg ze in een vuurvast schaaltje met snijvlak naar boven. Kruid ze met wat pezo en bestrooi ze met de munt, besprenkel met wat olijfolie.
  3. Stoof de ui aan in wat boter tot hij beetgaar is. Voeg de boontjes toe en gaar ze op een zacht vuurtje, voor een geutje water toe. Kruid met pezono en een geut azijn. Bind de saus met maizena roux.
  4. Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
  5. Zet de tomaatjes in de oven, dit voor 10 minuutjes.
  6. Kruid het vlees met pezo en bak het in een pan met wat boter.
  7. Leg het vlees, de aardappelen, de tomaatjes en de boontjes op een bord.
Notities

Ouderwets lekker gerechtje van oma ‘Larum‘: zij kon deze boontjes zo lekker klaarmaken.

Toen ze ze zelf niet meer kon klaarmaken, heb ik dan ook haar snijmachientje gekregen om de boontjes fijn te snijden.