Spiesje van gemarineerd varkenshaasje met aardappelsalade
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
Marinade
  • 2 varkenshaasjes
  • 4teentjes look
  • 1geut citroensap
  • 2el sojasaus
  • 4el olijfolie
  • zwart peperuit de molen
  • himalayazoutuit de molen
  • szechuanpeper
Aardappelsalade
  • 6grote vastkokende aardappelen
  • 150g Griekse yoghurt
  • 100g ontbijtspekin stukjes
  • 2 lente-uitjesin ringetjes
  • 1 sjalotjefijn gesnipperd
  • augurkjesnaar smaak, fijn gesneden
  • pezo
  • 1koffielepel mosterd
  • 1hand gemalen cheddar
  • 1hand bieslookfijn gesneden, afwerking
Instructies
Vlees
  1. Snij het varkenshaasje in de lengte in dunne plakjes en drieg het op een satéprikker.
  2. Meng alle ingrediënten voor de marinade onder elkaar.
  3. Leg de satés in een kom en giet er de marinade over, dek af en zet koel weg. Laat minstens 4 uur marineren.
  4. Bak de spiesjes in een hete grillpan of op de bbq.
Aardappelen
  1. Schil de aardappelen en snij in blokjes, kook ze beetgaar in gezouten water. Giet af en laat afkoelen.
  2. Bak het spek krokant in een antitkleefpan.
  3. Roer het spek, de yoghurt, het sjalotje, de augurkjes, de lente-uitjes en de mosterd onder de aardappelen en kruid het geheel af met pezo.
  4. Leg op ieder bord drie spiesjes vlees en wat aardappelsalade, werk de salade af met wat cheddar en bieslook.
Notities

Een ideaal gerechtje om de lente mee te starten, zet de bbq maar aan en laat de zon maar schijnen!

Ook een leuk idee voor de Paasbrunch.