Spirelli met champignon-truffel roomsaus
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 300g spirelliverse pasta is nog lekkerder
  • olijfolie
  • 2 sjalotjesfijn gesnipperd
  • 2teentjes lookgeperst
  • 400g champignonszuiver gemaakt en in schijfjes gesneden
  • 300g room
  • 2el truffeltapenade1 potje van 30g
  • 75g parmezaangeraspt
  • pezo
  • blanke roux
  • 50g truffelcarpaccio op olieDelhaize
Instructies
  1. Doe wat olijfolie in een diepe pan. Stoof hier de sjalotjes en de look in aan.
  2. Voeg de champignons toe en bak mee aan.
  3. Blus met de room.
  4. Haal de carpaccio truffel uit de olie en giet de olie bij de saus.
  5. Doe er nu de truffeltapenade en de Parmezaan bij. Kruid het geheel af met pezo. Dik de saus een heel klein beetje in indien nodig met de blanke roux.
  6. Kook de spirelli gaar in gezouten water en giet af.
  7. Meng de spirelli onder de saus.
  8. Verdeel de pasta over de borden en werk af met de truffelcarpaccio.
Notities

Zeer feestelijke pasta met zeer veel smaak.

Het is nog lekkerder met verse pasta en verse truffel. Verse truffel is veel duurder dan deze truffel op olie, maar het smaakverschil is navenant.

Wie nog nooit truffel heeft gegeten, begint best met truffels die opgelegd zijn op olie of met truffelolie.