Spirelli met fazant, groene groentjes, curry sausje en een zoete toets van mango
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 2 fazantenfiletsverkrijgbaar in Colruyt diepvries en tijdens de winterperiode vers in Lidl
  • 110g kleine groene asperges
  • 150g sluimererwten
  • 150g shimeji champignonsDelhaize
  • 1 mangoin mooie partjes
  • 100ml culinaire room
  • 200ml water
  • 2koffielepels geconcentreerde kippenbouillonvan Knorr
  • 1noot boterof geklaarde boter
  • 2koffielepels madras curry of andere
  • pezo
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij het harde stukje van de asperges en kook ze 3 minuten in licht gezouten water. Giet af en spoel met koud stromend water en laat goed uitlekken.
  3. Maak de champignons zuiver.
  4. Snij de sluimererwten overlangs in twee.
  5. Verwarm de room, het water, de curry en de bouillon. Laat dit zachtjes sudderen.
  6. Kruid de fazantenfilets met pezo en bak ze in een hete pan met boter, mooi bruin. Leg ze in een ovenschaal en dek af met aluminiumfolie.
  7. Kook de pasta zoals aangegeven staat op de verpakking.
  8. Zet het vlees nog 5 minuten in de oven, het vlees moet doorbakken zijn!
  9. Bak nu in de pan van het vlees de sluimererwtjes, champignons en de asperges op. Kruid met pezo.
  10. Bak de mango in een droge grillpan.
  11. Mix de saus op zodat ze mooi schuimig is en proef, kruid eventueel nog wat bij met pezo. Hou je meer van een gebonden saus dan bind je ze lichtje met een roux.
  12. Snij het vlees in plakjes.
  13. Dresseer de borden: doe de pasta onder in het bord, daarop de groentjes, het vlees, dan de mango en overgiet het gerecht met de overheerlijke saus.
Notities

Pasta met wild, zeker een aanrader.

Je kan buiten het seizoen ook kip of kalkoen gebruiken.