Spirelli met groene asperges en roquefort-saus
Porties
3
personen
Porties
3
personen
Ingrediƫnten
300
g
spirelli
500
g
groene asperges
125
g
roquefort
200
ml
culinaire room
1
handje
bieslook
fijn gesnipperd
pezo
olijfolie
2
teentjes
look
geperst
1
sjalotje
fijn gesneden
blanke roux
Instructies
Snij de asperges in stukjes van 1 cm en kook ze beetgaar in ongeveer 4 minuten. Giet af en spoel onder koud stromend water.
Maak de saus: stoof de ui en de look aan in olijfolie. Voeg de room en de roquefort toe en laat op een zacht vuurtje garen.
Kook ondertussen de spirelli zoals aangegeven staat op verpakking. Giet af maar bewaar een deel van het kookvocht.
Voeg 2 Ć 3 pollepels kookvocht toe aan de saus, dit is naar smaak, veel vocht verzacht de roquefort.
Doe de asperges bij de saus en breng verder op smaak met pezo. Warm nogmaals goed door en dik een beetje in met blanke roux.
Meng de saus onder de pasta en verdeel over de borden, werk af met bieslook.