Spirelli met prei, gerookte zalm en mascarpone-saus
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 200g spirelli
  • 1 sjalotfijn gesnipperd
  • 1teentje lookgeperst
  • 2 1/2 preienin halve ringen gesneden
  • 1hand dillefijn gehakt
  • 150ml culinaire room
  • 100g mascarpone
  • 1 visbouillonblokje
  • pezo
  • olijfolie
  • 200g gerookte zalmin reepje gesneden, gaat het gemakkelijkste met een schaar
Instructies
  1. Stoof het sjalotje en de look aan in wat olijfolie.
  2. Voeg de prei toe aan stoof mee aan, tot hij beetgaar is.
  3. Voeg de room en de mascarpone toe en kruid de saus met het bouillonblokje en pezo.
  4. Laat verder pruttelen op een zacht vuurtje.
  5. Kook ondertussen de spirelli zoals aangegeven staat op de verpakking in gezouten water.
  6. Roer als laatste de gerookte zalm en de dille onder de saus, proef en kruid indien nodig nog bij met pezo.
  7. Meng de spirelli onder de saus en dien op. Werk af met een extra takje dille.