Spirelli met prei, gerookte zalm en mascarpone-saus
Porties
2
personen
Porties
2
personen
Ingrediƫnten
200
g
spirelli
1
sjalot
fijn gesnipperd
1
teentje
look
geperst
2 1/2
preien
in halve ringen gesneden
1
hand
dille
fijn gehakt
150
ml
culinaire room
100
g
mascarpone
1
visbouillonblokje
pezo
olijfolie
200
g
gerookte zalm
in reepje gesneden, gaat het gemakkelijkste met een schaar
Instructies
Stoof het sjalotje en de look aan in wat olijfolie.
Voeg de prei toe aan stoof mee aan, tot hij beetgaar is.
Voeg de room en de mascarpone toe en kruid de saus met het bouillonblokje en pezo.
Laat verder pruttelen op een zacht vuurtje.
Kook ondertussen de spirelli zoals aangegeven staat op de verpakking in gezouten water.
Roer als laatste de gerookte zalm en de dille onder de saus, proef en kruid indien nodig nog bij met pezo.
Meng de spirelli onder de saus en dien op. Werk af met een extra takje dille.