Spirelli met roquefortsaus en champignons
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 200g spirelli
  • 100g roquefort
  • 250g kastanjechampignonsin vier gesneden
  • 2 sjalotjesfijn gesnipperd
  • 1teentje lookgeperst
  • 1handje walnoten
  • 75ml droge witte wijn
  • 200ml culinaire room
  • 1noot boter
  • 1geut olijfolie
  • pezo
  • 2handjes platte peterseliefijn gehakt
  • blonde roux
Instructies
  1. Hak de walnoten grof en rooster ze bruin in een droge pan. Haal ze eruit, ze dienen voor de afwerking.
  2. Smelt wat boter in een pan en fruit er de sjalot en de look in glazig.
  3. Voeg de champignons toe en bak ze mooi bruin.
  4. Blus met de wijn en laat eventjes inkoken.
  5. Breng ondertussen het water voor de spirelli aan de kook, met wat zout en een geut olijfolie. Kook zoals aangegeven staat op de verpakking.
  6. Voeg nu de room en de roquefort toe aan de saus, laat de kaas erin smelten. Dik de saus eventueel een beetje in met blonde roux en kruid af met pezo. Roer de helft van de peterselie door de saus.
  7. Roer de spirelli onder de saus.
  8. Verdeel de pasta over twee borden en werk af met nog wat peterselie en wat noten.
Notities

Zeer lekkere winterse pasta, je moet wel houden van de uitgesproken smaak van schimmelkaas.

Hij vult ook goed door de room en de kaas, je kan altijd wat meer noten toevoegen voor de liefhebbers en een stukje stokbrood is natuurlijk ook altijd lekker bij een pasta.