Spirelli met spekjes
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 250g spirelli
  • 200g ontbijtspekin reepjes gesneden
  • 2 sjalotjesfijn gesnipperd
  • 1teentje lookgeperst
  • 3 kleuren paprika’sin kleine blokjes
  • 200ml room
  • olijfolie
  • pezo
  • 1/2 kippenbouillonblokje
  • currypoeder
  • peterseliefijn gehakt
  • parmezaangeraspt
Instructies
  1. Doe wat olijfolie in een kookpot en stoof er de sjalotjes en de look in aan.
  2. Voeg de spekreepjes toe en bak mee aan.
  3. Doe er nu de paprikablokjes bij en laat enkele minuutjes mee aanstoven.
  4. Bevochtig met de room, spoel het flesje met wat water en voeg ook toe.
  5. Kruid met het bouillonblokje en het currypoeder. Laat op een zacht vuurtje garen tot de groentjes beetgaar zijn.
  6. Kook de pasta in gezouten water zoals aangegeven staat op de verpakking.
  7. Proef de saus en kruid eventueel bij met pezo, bouillonblokje en curry naar smaak.
  8. Dresseer de borden: doe wat pasta in de borden, daarop wat saus, wat parmezaan en wat peterselie.
Notities

Je kan deze pasta ook maken met lightroom of met melk voor een gezondere en minder zware versie.