Spruitjes-soep
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 1 uigrof gesneden
  • 250g spruitjesin 4 gesneden
  • 1 aardappelgeschild en in blokjes
  • 1/2l water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 100ml room
  • 1geut olijfolie
  • 4plakjes Ganda of Parma ham
Instructies
  1. Stoof de ui, de aardappel en de spruitjes even aan.
  2. Voeg het water en het bouillonblokje toe. Laat 20 minuten zachtjes koken.
  3. Mix de soep glad en voeg de room toe. Is de soep echt te dik, voeg dan nog wat water toe. Breng op smaak met pezo.
  4. Droog de ham in een antikleefpan. Laat afkoelen op keukenrol.
  5. Serveer de soep met de gedroogde ham.
Notities

Ik heb de soep als amuse geserveerd in kleine tasjes.