Steak met peperroomsaus, witloof en krieltjes uit de airfryer
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediënten
Peperroomsaus
  • 2 sjalotjesfijn gesnipperd
  • 1teentje lookgeperst
  • 125ml kippenbouillon
  • 1geutje cognac
  • 150ml sojaroom
  • 1el sojasaus
  • 1 1/2koffielepel opgelegde groen peperbolletjes
  • blanke roux
  • olijfolie
Witloof, vlees en aardappelen
  • 6 kleine witloofstronkjesgehalveerd en harde kern verwijderd
  • 1geut honing
  • 300g steak
  • 6 à 8 krieltjesin partjes gesneden
  • boter
  • pezo
Instructies
  1. Stoof de sjalot en de look aan in olijfolie. Voeg de kippenbouillon en de cognac toe, laat tot de helft inkoken. Voeg de sojasaus en de sojaroom toe. Kruid met pezo. Voeg de peperbolletjes toe en dik de saus een beetje in met blanke roux.
  2. Stoof het witloof in een pan, voeg wat honing toe en kruid met pezo.
  3. Meng een geutje olijfolie onder de krieltjes. Doe de krieltjes in de airfryer en bak ze mooi bruin op 200 graden.
  4. Bak de steak naar wens in een klontje boter, kruid met pezo.
  5. Serveer de steak met de saus, het witloof en de kriel frietjes.
Notities

Zorg dat de steak op kamertemperatuur is. Hierdoor voorkom je dat je het vlees te lang moet bakken om de binnenkant op temperatuur te krijgen. Steak moet vanbuiten mooi gebakken zijn en vanbinnen nog mooi rosé of rood zijn.