Steak, salade van boontjes met gevulde aardappel
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
Vlees
  • 4 steaks
  • 1noot boter
Salade
  • 1blik boterboontjes
  • 2 handjes rucola
  • 1 rode uiin halve ringen gesneden
  • 2el mayonaise met pesto
  • 1geut olijfolie
  • 2handjes basilicum
  • pezo
Gevulde aardappel
  • 4grote vastkokende aardappelenbeetgaar gekookt in de schil
  • 2 tomatenontdaan van de pitjes en in blokjes gesneden
  • 15 zwarte olijvenfijn gesneden
  • 3el aiolidoe deze in een zakje en knip er een puntje af, spuitzakje
  • fleur de sel
Instructies
  1. Meng de boontjes met de rode ui en de rucola.
  2. Maak de dressing voor de salade: doe de pesto mayonaise samen met wat olijfolie en de basilicum in de nutribullet en mix tot een gladde dressing (of met de staafmixer).
  3. Snij de aardappelen open, niet gans door! Vul ze met tomatenblokjes en zwarte olijfjes. Werk de aardappelen af met een streepje aioli, fleur de sel en een blaadje basilicum.
  4. Kruid de steak met pezo en bak hem aan in boter. Snij in plakjes.
  5. Dresseer het vlees bij de aardappel en leg er de salade van boontjes bij, werk deze af met de pestodressing.
Notities

Wanneer de aardappelen te fel zijn afgekoeld of je hebt ze de dag op voorhand al gekookt, geen enkel probleem. Dan verwarm je de oven voor op 180 graden en leg je de aardappelen er 20 minuten in.

De aardappelen mogen lauw zijn bij het serveren.

Je kan ze ook verwarmen op de BBQ, draai ze dan in aluminiumfolie en bak ondertussen het vlees op het rooster.