Stoofpotje met gegrilde sepia
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediënten
  • 1 uifijn gesnipperd
  • 1teentje lookgeperst
  • 1/2 chilipeperfijn gesnipperd
  • 1 groene paprikain blokjes
  • 1mini groen courgettein blokje
  • 1mini gele courgettein blokjes
  • 200ml droge witte wijn
  • 1/2 kippenbouillonblokje
  • 1koffielepel tomatenpuree
  • pezo
  • harissa
  • blanke roux
  • olijfolie
  • lookpoeder
  • provençaalse kruiden
  • 400g inktvis
Instructies
  1. Stoof de ui, look en chilipeper aan in olijfolie.
  2. Voeg de paprika, de venkel, de courgette, de witte wijn en de tomatenpuree toe.
  3. Kruid met het bouillonblokje en pezo. Laat 20 minuten garen onder deksel.
  4. Bind de saus een beetje in met blanke roux.
  5. Spoel de inktvis onder koud stromend water en dep goed droog. Snij de inktvis kruislings in aan de binnenkant, snij niet helemaal door de inktvis. Kruid de inktvis met Provençaalse kruiden en lookpoeder en meng de inktvis met een geutje olijfolie.
  6. Grill de inktvis kort maar krachtig, je zal zien dat hij mooi opkrult, dit komt omdat we de inktvis hebben ingesneden aan de binnenkant.
  7. Serveer de inktvis met de groentjes, lekker met een stukje stokbrood.
Notities

Liever niet te pikant let dan op met het gebruik van harissa, je kan het ook gewoon weglaten.

Inktvis taai? Helemaal niet, bak of grill inktvis zeker niet te lang want dan wordt hij rubberachtig.