Stoofpotje van kalfsvlees en worteltjes
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 800g kalfsstoofvlees
  • 1/2l blond leffe
  • 4 uienin halve ringen
  • 4 wortelsin plakjes
  • 150g spekblokjes
  • boter
  • 1koffielepel gemberpoeder
  • 50g blonde rozijntjes
  • 50g peperkoek
  • 50g amandelpoeder
  • 2takjes tijm
  • 3blaadjes laurier
  • 2teentjes look
  • pezo
  • bruine roux
Instructies
  1. Bak het spek in een hoge pot zonder vetstof krokant. Haal het uit de pot.
  2. Doe in dezelfde pot wat boter en bak er het kalfsvlees in aan, kruid met pezo.
  3. Voeg bij het vlees de uien, de wortelplakjes, het gemberpoeder, de tijm, de laurier, de look en het spek toe. Overgiet met de Leffe en laat 1 uurtje op een zacht vuurtje pruttelen. Het vlees moet gaar zijn, dus neem niet al te grote stukken vlees! Als het langer moet opstaan, houd je geen groenten meer over!
  4. Giet nu alles door een zeef en vang het vocht op. Doe het vocht terug in de kookpot en doe er het amandelmeel en de peperkoek bij, roer goed door tot alles is opgelost en mix de saus met een staafmixer.
  5. Voeg het vlees, de groentjes en de rozijntjes toe aan de saus en laat het geheel 10 minuutjes pruttelen. Proef en kruid naar smaak bij met pezo. Ook de dikte van de saus is naar smaak, je kan ze wat indikken met bruine roux.
  6. Schep de ragout in leuke potjes, serveer eventueel de puree in een dresseerring en werk af met een takje groen.
Notities

Dit gerecht is lekker met puree.

Ik ben, zoals jullie al wel weten, niet echt een zoetekauw, maar dit gerecht heeft mij aangenaam verrast.

Gewoon proberen en oordeel zelf wat je ervan vindt.