Stoofpotje van konijn met aubergine en paprika
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 1 konijnin stukken
  • 3 sjalotjesin partjes gesneden
  • 3teentjes lookin dunne plakjes gesneden
  • 3takjes rozemarijn
  • 2 auberginesin grove blokjes gesneden
  • 2 rode paprika’sin grove stukken gesneden
  • 1 groene paprikain grove stukken
  • 500ml droge witte wijn
  • 400ml kippenbouillon
  • 1koffielepel mild paprika poeder
  • pezo
  • olijfolie
  • blanke roux
Instructies
  1. Kruid het konijn met pezo.
  2. Zet een grote kookpot op het vuur met wat olijfolie en bak hierin het konijn aan. Zodra het mooi gekleurd is, haal je het uit de pot.
  3. Stoof in dezelfde kookpot de sjalotjes en de look glazig.
  4. Voeg de aubergine en de paprika toe. Breng op smaak met het paprikapoeder en de rozemarijn.
  5. Leg het konijn er weer bovenop en overgiet met de kippenbouillon en de witte wijn. Zet het deksel op de pan en laat anderhalf uur op een zacht vuurtje sudderen.
  6. Dik de saus een beetje in met blank roux en serveer in een diep bord met wat extra rozemarijn.
  7. Lekker met een stukje brood, pasta, puree enz..