Sushi met gerookte zalm
Porties
8personen
Porties
8personen
Ingrediƫnten
  • 200g gerookte zalm
  • 1potje zalmeitjes
  • 3 lente-uitjesin brunoise
  • 1 granny smithin brunoise
  • 3 nori vellen
  • 1potje zure room
  • 5cm gembergeraspt, enkel het sap nodig
  • 1/2bussel peterseliefijn gehakt
  • pezo
Instructies
  1. Meng de appel, peterselie en de lente-uitjes onder de zure room. Knijp het sap uit de gember en meng het sap ook onder de zure room. Kruid met pezo.
  2. Leg de norivellen op een plank en beleg ze met de gerookte zalm. Blijf twee cm van de rand en bevochtig de rand met wat water. Lepel wat zure room in de vorm van een worst op de zalm en rol de zalm op.
  3. Wikkel elk rolletje in plasticfolie en leg minstens 30 minuten in de koelkast.
  4. Verwijder de folie en snij van de rol stukjes van 2 cm. Leg deze stukjes plat en werk ze af met zalmeitjes.
Notities

De zalmrolletjes kan je ook enkele uren op voorhand maken. Op het moment zelf snijd je de stukjes af.