Tagliatelle met groene asperges en mascarponesaus
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 200g tagliatelle
  • 400g mini groene asperges
  • 90g pancetta
  • 1handje dillefijn gehakt
  • 1/2matje tuinkers
  • 1/4 kippenbouillonblokje
  • 200g mascarpone
  • olijfolie
  • 2teentjes lookgeperst
  • parmezaan
Instructies
  1. Snij de asperges in hapklare stukjes en houd de kopjes apart.
  2. Kook de asperge-stukjes 2 minuten in gezouten water, voeg dan de kopjes toe en laat nog een minuutje mee koken. Giet af en spoel onder koud water.
  3. Bak de pancetta in een droge pan mooi krokant. Laat afkoelen en verkruimel.
  4. Stoof de look aan in olijfolie en voeg de mascarpone en het bouillonblokje toe. Laat op een zacht vuurtje smelten.
  5. Kook ondertussen de pasta in gezouten water zoals aangegeven staat op de verpakking.
  6. Voeg aan de mascarponesaus wat kookvocht van de pasta toe. Meng er de asperges onder en warm nog eens goed door, breng op smaak met pezo.
  7. Meng de saus onder de pasta en giet deze in een mooie kom, werk af met de pancetta, tuinkers, dille en Parmezaan.